WHAT THE FAK GEBEURT ER OP MIJN DAK?

Er gaat van alles gebeuren op de daken van Kattenburg! De studenten van het complex aan het Bijltjespad (2-82) en Kattenburgerstraat (10-28) krijgen een heus slim, blauw-groen dak. Wat, blauw-groen?! Ja, blauw-groen, dit betekent een slim watersysteem om het regenwater op te vangen met daar bovenop een groene plantenlaag. Slimme kleppen houden het regenwater op juiste momenten vast of laten het los. Goed om de stad klimaatbestendiger te maken, de biodiversiteit te verhogen, en bovendien de kamers op de bovenste verdieping te verkoelen.

RESILIO organiseerde op dinsdag 16 februari een online meet-up waarbij bewoners en andere geïnteresseerden alles te horen kregen over blauw-groene daken, klimaatadaptie en biodiversiteit. Kon jij er niet bij zijn of wil je alle informatie nog eens nalezen? Lees hier het verslag van de meet-up.

Heb jij aangegeven betrokken te willen blijven, dan houden we je vanaf nu op de hoogte van toekomstige acties, events en bijeenkomsten. Als je daar nog niet voor bent aangemeld of als je bijvoorbeeld tips voor ons hebt, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

ENQUÊTE

Hoe ervaar jij klimaatverandering in jouw buurt? Help ons inzicht te krijgen in de lokale klimaatproblemen! Het invullen van de enquête duurt ongeveer 5 minuten. Klik hier!

WAAROM BLAUW-GROENE DAKEN?

0
Een zwart dak
0
Een blauw-groen dak

OPENING INNOVATIELAB

In juli vorig jaar organiseerden we ook een bijeenkomst voor buurt- en pandbewoners. Op het eerste aangelegde RESLIO-dak, het InnovatieLab op het dak van de HvA, konden bewoners het slimme blauw-groene dak bewonderen en vragen stellen. Lees hier het verslag van die dag en bekijk hiernaast een impressie.

EEN DAKJE UIT?

Wil jij een keer een kijkje nemen op een blauw-groen dak? Heb je andere vragen die je graag wilt stellen of wil je gewoon op de hoogte worden gehouden van het RESILIO project in jouw buurt? Laat het ons weten!

  Mogen we je eventueel vragen stellen over blauw-groene daken?
  JaNee

  Wil je de nieuwsbrief van Rooftop Revolution (één van de RESILIO partners) ontvangen?
  JaNee

  WAT ZEGGEN DE BEWONERS?

  Benieuwd naar de verhalen van de bewoners? Lees hier de buurtverhalen.

  Buurtverhalen

  KATTENBURG IN DE TOEKOMST:

  BLAUW-GROENE DAKENKENNER JET


  Wie ben ik?

  Mijn naam is Jet van der Tol en ik werk bij Rooftop Revolution. Een van de partners van het RESILIO project en verantwoordelijk voor de heldere communicatie en participatie met buurtbewoners. De missie van Rooftop Revolution is om daken duurzaam te benutten. Dat doen we voor de stad en het liefst samen met ambitieuze bewoners. Daarom wil ik jullie graag betrekken bij het RESILIO project.


  Wat doe ik als blauw-groene dakenkenner voor RESILIO?

  In 5 Amsterdamse buurten komen blauw-groene RESILIO daken. Mijn doel is om jullie, bewoners van deze buurten, zoveel en zo goed mogelijk te betrekken bij de ontwikkelingen van het project. Dat wil zeggen; vertellen wat het project inhoudt, laten zien wat er op de daken komt, en uitleggen waar dat goed voor is. En als er vragen zijn, deze zo goed mogelijk beantwoorden. Ik zal regelmatig de buurten ingaan om (Coronaproof) met jullie te praten over de komst van de blauw-groene daken, vergroening, maar ook over de ontwikkelingen in de buurt.

  RESILIO - Blauw groene daken - Jet

  Vragen of tips? Contact mij!

  Heb je een vraag over dit project of over blauw-groene daken? Bekijk dan eerst onze FAQ waar de meeste vragen al zijn beantwoord. Staat je vraag er niet tussen of heb je een goede tip of suggestie over het betrekken van buurtbewoners (vooral in deze tijd van afstand)? Mail mij dan via  jet@rooftoprevolution.nl