AGENDA

Benieuwd wat voor groene evenementen gerelateerd aan (blauw)-groene daken er worden georganiseerd in Amsterdam? Elke maand vullen wij deze agenda aan met interessante workshops en bijeenkomsten over duurzaamheid, groen, biodiversiteit en nog veel meer!

2, 9, 16 & 23 dec 2020 – Ruil je tegels in voor plantjes (Jungle Amsterdam)

Oude tegels zijn nieuwe planten waard! Onder de naam ‘Tegeltje eruit, plantje erin’ is Jungle Amsterdam in samenwerking met een aantal buurtmoestuinen in Oost een groenproject gestart, waarbij bewoners hun tuintegels en –stenen kunnen inleveren tegen mooie groene plantjes.

Hoewel Amsterdam vaak een groene stad wordt genoemd is er ook enorm veel steen. Pleinen en tuinen liggen vol met tegels, asfalt en beton. Al die steen zorgt voor grote problemen, zoals wateroverlast, temperatuurstijging in de zomer en verdroging van de bodem. Kun jij wel een paar tegels missen? Tover jouw grijze tuin in voor een groene oase!

Bekijk het evenement.

4, 11 & 18 dec 2020 – Infopunt Duurzaamheid (Jungle Amsterdam)

Elke vrijdag kun je hier terecht voor onafhankelijk advies op het gebied van duurzaamheid. Zoals: advies over het isoleren van je woning, de aanschaf van zonnepanelen, of de aanleg van een groen dak. Wil je weten of jouw woning ook van het gas af moet, en vraag je je af wat dat gaat kosten en wie dat gaat betalen en welke subsidieregelingen er zijn? Of wil je weten hoe je jouw woning beter bestand kunt maken tegen het veranderende klimaat? Al deze vragen en nog veel meer kun je kwijt bij het infopunt duurzaamheid!

Bekijk het evenement.

5 dec 2020 – Werkochtend Watertuinen (Natuur en Milieuteam Zuid)

Geen groen op je dak, maar drijvend op het water! Elke eerste zaterdag van de maand gaat de Werkgroep Watertuinen aan de slag bij de watertuinen langs de Ruysdaelkade. Je bent van harte welkom om een kennis te komen maken, een keer mee te helpen of om gewoon te komen kijken! Vanaf het water of de kade zal er afval weg worden gehaald, worden losgelaten watertuinen weer vastgebonden en zal er ander onderhoud worden gepleegd. Kom je ook?

Bekijk hier het evenement.

7 & 14 dec 2020 – Groen spreekuur (Jungle Amsterdam)

Heb je vragen, ideeën of voorstellen over groen in de Dapperbuurt? Wil je advies over je tuin, heb je hulp nodig bij het onderhoud van je geveltuin, of wil je meer groen in je straat, maar weet je niet hoe te beginnen? Misschien ervaar je juist wateroverlast of oplopende temperaturen in de zomermaanden en wil je weten wat hiertegen te doen is?  Met al deze vragen en meer, kun je terecht op het groenspreekuur in de Jungle!

Bekijk het evenement.